SchuldHulpmaatje Oss is al meer dan 10 jaar actief. De vrijwilligers helpen mensen met geldzorgen bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren rond geldzaken of het aanvragen van van toeslagen.  Er zijn zo’n dertig maatjes in Oss en omgeving. Ad, Cindy en Claudy zijn de coördinatoren. We stellen ze hieronder kort voor.

Ad de Haas
Schuldhulpmaatje

Ad de Haas (68), getrouwd met Marij en vanaf de start van Schuldhulpmaatje Oss betrokken. Al ruim 10 jaar ervaring als Maatje en het begeleiden van andere schuldhulpmaatjes. Als coördinator onderhoudt hij contacten met bedrijven en ketenpartners als de gemeente en maatschappelijk werk Ons Welzijn.  Om onder de aandacht brengen wat Schuldhulpmaatje kan betekenen en om afspraken te maken over samenwerking. Daarnaast houdt Ad zich bezig met het verwerven van subsidies. Die zijn noodzakelijk om de opleiding en bijscholing van de vrijwilligers te kunnen betalen. Ad is een bezige bij en is vanwege al zijn vrijwilligerswerk onlangs verkozen tot vrijwilliger van het jaar! Een hele mooie onderscheiding voor ruim 40 jaar aan vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties. In de vrije tijd die overblijft, houdt Ad  van het bourgondische leven.

Cindy Furer-Fransen

Ad de Haas
Schuldhulpmaatje

Cindy Furer-Fransen (46) is vorig jaar in het huwelijksbootje gestapt met haar Willem. Ze is een kei in plannen en organiseren. Niet zo gek dat zij onze koppelaarster is tussen de cliënt met een hulpvraag en onze enthousiaste Maatjes. Hierbij is het niet alleen belangrijk om iemand te vinden, maar ook om te kijken naar de perfecte match. Zo hebben we recent een Maatje opgeleid voor het helpen van ZZP’ers en hebben we ook specifieke Maatjes die getraind zijn in het helpen van jong volwassenen. Verder is Cindy actief betrokken bij verschillende werkgroepen waar ook de gemeente Oss en andere instanties aan deelnemen. Naast alle drukke activiteiten houdt Cindy van wandelen, het liefst in Zuid-Limburg, met afsluitend een hapje en drankje.

Claudy van Dorst

Ad de Haas
Schuldhulpmaatje

Claudy van Dorst (44) is al 12.5 jaar getrouwd met haar Maikel. Ze helpt onze nieuwe Maatjes bij de eerste stappen als schuldhulpmaatje. Alle Maatjes krijgen een driedaagse training waarin alle facetten van het vrijwilligerswerk onder de aandacht worden gebracht. Van daaruit worden de eerste cliënten geholpen. Waar gewenst kunnen ze eerst nog met een ervaren Maatje meelopen of intensief contact houden met één van onze coördinatoren. Verder is Claudy te zien en horen in vocal group Muchoss uit Oss en houdt ze van bourgondisch tafelen met vrienden en familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *