De derde editie van de spraakmakende armoedeglossy Quiet 500 is verschenen. De redactie daagt hiermee de 500 rijkste Nederlanders uit om mee te werken aan armoedeverzachting.

Licht op stille armoede
Op 5 oktober 2021 is de derde editie van de Quiet 500 verschenen*. Deze uitgave is een mix van bekende en onbekende Nederlanders met inspirerende verhalen over wat armoede met iemand doet. De voordelen, corona-armen en ervaringen. Columns, de top500 lijst en prachtige beeldrapportages. En uiteraard ook weer de prikkelende advertenties. Schuren zonder wijzend vingertje.\

Over Quiet 500
In 2013 verscheen de eerste editie van de Quiet 500. Met dit glossy magazine gaven sociaal ondernemer Ralf Embrechts en schrijver Dautzenberg stille armoede in Nederland vele gezichten. Tal van bekende Nederlanders werkten belangeloos mee aan dit Tilburgse initiatief. De knipoog naar de Quote 500, waarin juist de rijkste Nederlanders worden geportretteerd, trok veel media-aandacht.

De toezending van een exemplaar aan de 500 Quote-miljonairs bleek al net zo effectief. Zo legden twee van hen Dirk Lips en Harry Hilders, de financiële basis onder de Quiet Community, die in 2015 in Tilburg van start ging.

Inmiddels is Quiet uitgegroeid tot een beweging met door heel Nederland Quiet Community’s en nog meer steden staan op het punt een Quiet Community te starten.

* De opbrengsten van de uitgaven komen ten goede aan innovatieve armoedeprojecten. De glossy is te bestellen via info@quietoss.nl en kost 10 euro.