In Groningen werd in november de 100ste locatie van SchuldHulpMaatje geopend. Dat betekent dat bijna de helft van alle Nederlanders nu een beroep kan doen op deze vrijwilligers. Koningin Maxima bracht hen een persoonlijk felicitatie.

Actief in 144 gemeenten vanuit 106 locaties
Afgelopen jaar zijn meerdere gemeenten met SchuldHulpMaatjes aan de slag gegaan. In maar liefst 144 gemeenten vanuit 106 locaties kunnen inwoners hierdoor steun ontvangen van een SchuldHulpMaatje. Koningin Máxima, al jarenlang pleitbezorger voor onder andere het verbeteren van financiële vaardigheden, feliciteert SchuldHulpMaatje met de woorden “Beste vrijwilligers van SchuldHulpMaatje. Jullie helpen kwetsbare mensen om een nieuwe start te maken. Samen bereiken jullie – nu in Groningen met de 100ste lidstichting – de helft van alle Nederlandse inwoners. Ik ben trots en dankbaar voor deze fantastische inzet!”

Schuldhulpmaatjes Oss
In Oss zijn ruim 25 getrainde Maatjes beschikbaar. Zij begeleiden jou graag (en gratis) naar een toekomst met minder geldzorgen of schulden. Ze nemen het niet van je over, maar helpen jou ontdekken hoe je zelf aan de slag kunt met je financiën.

Na de moeilijke eerste stap, om hulp te durven vragen, is de opluchting vaak zichtbaar. Je realiseert je dat je er niet meer alleen voor staat. Na een gesprek met één van onze coördinatoren koppelen we je aan een Maatje die er voor jou wil zijn. Op de foto van links naar rechts Claudy, Ad en Cindy.


Claudy: “Het begint met kennismaken en elkaar vertrouwen. Onze Maatjes vinden dat erg belangrijk . En dat is dé basis om hulp te bieden. Ook werken we waar nodig samen met andere instanties zodat jij schuldenvrij door het leven kunt gaan. We gaan voor een stabiele financiële toekomst en bovenal rust.”

Wil je meer weten? Kijk dan eens op de website.