Bij elke Quiet Community werkt een klein aantal professionals, betaalde krachten. Daarnaast worden heel wat functies en taken vervuld door vrijwilligers. Zij steken de handen uit de mouwen om een verschil te maken voor mensen die het hard nodig hebben. We stellen ze graag aan je voor…

Iets voor een ander betekenen, dat was het uitgangspunt voor Lisette Kuijpers (68) om vrijwilliger bij Quiet te worden. Lisette is geen echte ‘Osse’ maar woont al ruim 20 jaar midden in het centrum. “Ik heb in die jaren een rijk sociaal leven opgebouwd. Ik ben veelal werkzaam geweest in de kunst- en interieurwereld, waaronder 5 jaar als creatief manager van een kunstcentrum”, laat Lisette weten.

Vrijwilligerswerk is haar niet vreemd, ze is ook 13 jaar betrokken geweest als bestuurslid en lid van de werkgroep exposities bij K26, het platform voor Osse kunstenaars. Ook wel bekend van kunstprojecten zoals ‘Kunst aan de Maas’ en ‘Werkers van Oss’.

Geeft energie
De switch naar vrijwilligerswerk in een andere branche is voor haar een logische stap. Lisette: “De doelgroep spreekt me aan en met dit vrijwilligerswerk kan ik actief blijven. Het brainstormen om projecten en sponsoring binnen Quiet te verwezenlijken geeft me energie. Vooral als we dan ook met ons team zaken geregeld krijgen. Hier haal ik mijn voldoening uit. Het leuke van Quiet is dat je bijna gericht kunt zoeken naar sponsoren, iedereen heeft andere behoeftes en soms is dat maatwerk.”

 “Wat het bovendien nog leuker maakt is het werken met mensen die allen enthousiast zijn en er helemaal voor gaan. En als onze inspanningen kunnen leiden tot het verzachten van de situatie waarin onze members verkeren en zij hierdoor versterkt worden dan is de voldoening nog groter”, zegt ze glimlachend!