Quiet Oss biedt in samenwerking met de gemeente Oss en Vitaplaza de mogelijkheid een jaar lang gratis te sporten met begeleiding. Anita doet hier aan mee en is erg enthousiast.

Vorig jaar is ze begonnen met een Fitness-loont-abonnement. Ze noemt het een lot uit de loterij dat zit via Quiet kon gaan doen. “Ik wilde al jaren sporten, maar vanwege de hoge kosten lukte dit helaas niet”, legt ze uit. Anita heeft een WIA-uitkering. Ze is afgekeurd door een oog- en schildklierziekte. “Hierdoor ben ik helaas 45 kilo aangekomen en elk jaar kreeg ik nog een paar kilo cadeau.”

De komst van een nieuw medicijn veranderde veel voor haar. De arts gaf aan dat ze daarbij ook ging sporten. “Dat heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen. Het begin was best zwaar, zeker omdat het zo lang geleden was, maar ik had een leuk groepje waar ik twee keer per week een vaste afspraak mee had. Samen sporten werkt voor mij het beste.” 

De eerste keer kreeg Anita een zogenaamde healthceck waarop te zien was hoe ze ervoor stond en wat doelen kunnen zijn. Inmiddels sport ze twee tot drie keer per week. “Ik heb de begeleiding door Vitaplaza als zeer professioneel ervaren. Ook erg laagdrempelig. Iedereen was welkom. Je kan altijd met je vragen terecht en je wordt zo fijn en vriendelijk geholpen.”

En de resultaten mogen er zijn! “Sociaal en mentaal heeft het mij zoveel opgeleverd, het ritme en de contacten met andere sporters. Je hoort er weer bij!”, vertelt ze enthousiast. “Fysiek kan ik nu ook veel meer, mijn conditie is zoveel verbeterd. En last but not least… ik ben bijna 30 kilo kwijt. Dat geeft zoveel meer vertrouwen en nieuwe en gezonde energie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *