Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Stichting Met Elkaar Oss tegen Armoede en het 10-jarig jubileum van Schuldhulpmaatje Oss was er op 20 december vorig jaar een bijeenkomst in Theater de Lievekamp met inspirerende sprekers. Het thema van deze bijeenkomst was Vertrouwen….hoe dan?

Deze ontmoeting was bedoeld voor iedereen die met armoede te maken heeft; de ervaringsdeskundige die iedere dag de eindjes aan elkaar knoopt, de vrijwilliger die belangeloos de handen uit de mouwen steekt en de professionals die in hun werkveld met armoede en de gevolgen daarvan te maken hebben. Want écht praten doe je met elkaar en niet over elkaar. Alleen dan moet je elkaar wel kunnen vertrouwen. Tweederde van de genodigden bestond uit ervaringsdeskundigen, de overige genodigden waren vrijwilligers en professionals als zorgmedewerkers en beleidsmedewerkers.

De sprekers waren Renske Leijten (lid Tweede Kamer, lid parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag), Ralf Embrechts  (oprichter van Quiet Nederland), Eef van Opdorp (budgetcoach, schrijver en bekend van tv-programma ‘Uitstel van Executie’) en Peter Rijsdijk  (directeur van de Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland).

In de pauze was er een lunch voor de genodigden en kon men het geldtypentest van Eef van Opdorp invullen (link toevoegen: Geldtypen Test – Eef van Opdorp). Deze werd na de pauze besproken met uitleg over de soorten geldtypen. Alle ervaringsdeskundigen kregen het boek Gek van Geld,  Een positieve relatie met geld mee. Er was een mooi muzikaal intermezzo van ervaringsdeskundige Mayckel uit Oss met aangrijpende teksten uit zijn leven gegrepen. In huiskamersfeer werden vragen beantwoord door wethouder Jacco Peter Hooiveld, Mari Peters (voorzitter Met Elkaar Oss), Peter Rijsdijk en Myrna Peters. Er was een goede interactie met het publiek.

Astrid Radoes was de dagvoorzitter en Darija van Perloo (Perlo Producties) verzorgde het draaiboek voor deze dag. Samen met Lobke van der Sanden  van de Lievekamp Oss ontzorgden ze het bestuur van Met Elkaar Oss en liep het programma vlekkeloos door. In de Met Elkaar nieuwsbrief zullen wij de komende tijd meer ingaan op de boodschap van onze sprekers. U kunt zich aanmelden op onze nieuwsbrief op www.metelkaaross.nl.

Stichting Met Elkaar Oss bedankt alle sprekers, Theater de Lievekamp, Astrid Radoes en Darija van Perloo voor het belangeloos aanbieden van hun diensten. Ria van Nistelrooij vierde haar 25-jarig jubileum bij Stichting Met Elkaar Oss tegen Armoede. Via deze weg bedanken wij haar nogmaals voor haar inzet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *