Op 21 juni werd op het terrein van scoutingvereniging de Dorus Rijkersgroep de jaarlijkse Quiet BBQ georganiseerd. Het samenzijn werd georganiseerd om onze members op een gezellige manier een hart onder de riem te steken. Ook wethouder Jacco Peter Hooiveld schoof aan om een vorkje mee te prikken.

Het leek er nog even op of de regen roet in het eten zou gooien, maar gelukkig kon het event zoals gepland buiten plaatsvinden. Alle members van Quiet Oss waren samen met hun partner én inwonende kinderen vanaf 18 jaar uitgenodigd. En al vanaf het begin was de sfeer gezellig en gemoedelijk. Ook kersverse wethouder Jacco Peter Hooiveld, die Armoedebeleid en schuldhulpverlening in zijn Osse portefeuille heeft, sloot aan bij de BBQ en had enkele fijne en interessante gesprekken met onze members.

Luisterend oor
Aan de tafels hoorde je onder het genot van een hapje en een drankje ook de serieuzere onderwerpen voorbij komen. “Het is mooi om te zien dat men onderling een luisterend oor bij elkaar weet te vinden en dat dient ook precies het doel van deze activiteit”, legt Paul de Lannee de Betrancourt van Quiet Oss uit. “Ook zijn er in de gesprekken nieuwe ideeën aangedragen voor toekomstige activiteiten, waarmee we met Quiet dat stukje invulling kunnen blijven geven aan versterken, verzachten en vertellen.”

“Ik vond het fijn om hier vandaag te zijn. Het gesprek met de wethouder vond ik erg prettig. Hij luisterde aandachtig naar mijn problemen”, aldus een member van Quiet Oss

Woord van dank
Zonder hulp van derden is zo’n BBQ natuurlijk niet mogelijk. Quiet Oss bedankt de scouting voor de mooie locatie, maar ook de reddingsbrigade en Kako Oss, die als buren belangeloos extra stoelen en tafels hebben uitgeleend. Ook de vrijwilligers van Quiet Oss die op eigen initiatief de inkopen hebben gedaan, voor de feestelijke aankleding hebben gezorgd en hen die opgeruimd hebben, mogen we niet vergeten te bedanken! Net als uiteraard de bediening van de vier BBQ’s en de bar die werden bemand door members van Quiet Oss zelf.

Bouwbedrijf Van Wanrooij
Tot slot nog een groot dankjewel richting Bouwbedrijf Van Wanrooij. Het restbedrag van hun donatie aan Quiet Oss eind vorig jaar, heeft deze BBQ mede mogelijk gemaakt. De members gingen aan het einde van de avond met een tevreden gevoel naar huis en konden deze ‘langste dag van het jaar’ terugblikken op een heerlijke avond die eindigde met een schitterende zonsondergang.