Graag nemen we u even mee terug naar vorig jaar om een aantal hoogtepunten van Stichting Quiet Community Oss uit 2022 uit te lichten.

Waardebon
Dankzij een grote gift van Bouwbedrijf van Wanrooij uit Geffen hebben alle members een waardebon van 100 euro gekregen die ze konden besteden bij BCC, Rituals, De Groene Engel en La Colline. Van het geld dat overbleef, is er een gezamenlijke barbecue georganiseerd. Een greep uit een van de vele reacties: “Dank jullie wel, we konden een keertje heerlijk uit eten. We hebben ervan genoten!” en “Bedankt voor de BCC-bon, ik heb wat moois gekocht voor mijn zoon.”

dfdf

Lunch met Jandino Asporaat
Op 10 maart was de cabaretier Jandino op bezoek. Hij is sinds vorig jaar actief als ambassadeur van Quiet.  Er vielen vele tranen tijdens de lunch, maar er werd ook veel gelachen. “Wat een eer om dit mee te mogen maken”, aldus één van de members. “Dat een bekende Nederlander zoveel tijd voor ons neemt, echt geweldig!” De aanwezigen kunnen terugkijken op een geslaagde lunch.

dfdf

Fitnezz Plaza Oss voor 5 euro per maand
Het ‘Fitness loont abonnement’ bij FiTNEZZplaza in Oss is in 2022 van start gegaan. Dit is een landelijk project dat sporten bereikbaar maakt voor mensen met een kleine beurs. En de eerste members van Quiet Oss zijn afgelopen jaar begonnen! Het initiatief is enthousiast ontvangen door de members. Na aanmelding kon men dan ook direct een versnelde intake doorlopen. Zo konden de kersverse sporters snel starten met e-gym; een op maat gemaakt sportprogramma. Ook is via Facebook de eerste oproep geplaatst om samen te gaan sporten. Dat is naast dubbel gezellig ook extra motiverend! Er waren zoveel aanmeldingen dat er een wachtlijst ontstaan was. In overleg met de Gemeente kunnen er inmiddels meer members deelnemen aan het sporten.

dfdf

Osse Strotten
Vier talenten uit de Osse kweekvijver bundelden hun krachten voor een benefietconcert georganiseerd door Stichting Rotary Oss-Maasland onder leiding van John van Boekel. Tijdens Osse Strotten op maandag 28 maart 2022 genoten veel mensen van de prachtige stemmen van Vajèn en Venna van den Bosch, Robin Borneman en Berry Reijnen. Naast prachtige duetten en kwartetten bracht elke solist ook een aantal nummers uit eigen repertoire. Met de opbrengst van 19.000 euro werd het mogelijk gemaakt om ruim 200 gezinnen van Stichting Quiet en Stichting Thuis in Oss een onvergetelijke dag te bezorgen in de Efteling met alles erop en eraan!

dfdf

Bezoek Efteling
We gingen met zo’n 250 mensen naar pretpark De Efteling. Een hele leuke dag! De lokale zender DTV maakte er deze reportage over: Dtv Nieuws – Quiet Oss ging een dagje naar de Efteling: ‘Echt fantastisch!’

Energie
In oktober hebben we naar aanleiding van de energiecrisis een enquête onder onze members gehouden omdat we ons zorgen maakten over hun situatie. Naar aanleiding van de resultaten is er een mooie reportage gemaakt door DTV.  Dtv Nieuws – Quiet members aan het woord: ‘Ik ken mensen die geen normaal eten kunnen betalen’

dfdf

Sinterklaasmiddag
Helpende handen (Vanessa Heij) heeft dit jaar de ontvangst van Sinterklaas verzorgd. De kinderen van Quiet waren hierbij ook welkom. Stichting Klaasje heeft alle cadeautjes voor de kinderen met zorg uitgezocht en er met Sinterklaas voor gezorgd dat deze op tijd in Oss waren. Het was een zeer geslaagde middag met snoep, drinken en een frietje met een snack erbij. Dit was een greep uit de gebeurtenissen van afgelopen jaar. Via ons ‘systeem’ waarin alle diensten en giften van onze sponsoren zijn ingebracht hebben wij onze members allemaal van iets extra’s voorzien. Dit kan gaan om een bloemetje van Josina, een etentje bij La Colline, de Groene Engel, Gossimijne, een wedstrijd bij Top Oss bijwonen of een theatervoorstelling in de Lievekamp bijwonen. Wij bedanken al onze sponsoren voor hun gulle giften en bijdragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *