Mensen die het financieel moeilijk hebben krijgen met het project ‘Samen erop Vooruit’ meer inzicht in bijvoorbeeld hulpmogelijkheden of toeslagen. Een initiatief van Stichting Met Elkaar Oss samen met Ons Welzijn, de Voedselbank Oss, Eten Over en Helpende Handen.

Op donderdagen kunnen mensen bij Wijkcentrum Schadewijk terecht om samen met een getrainde financieel hulpverlener van Schulphulpmaatje Oss een test te doen om te kijken welke subsidies en andere voorzieningen er zijn waar iemand die minder te besteden heeft aanspraak op kan doen. Dit kan ook op maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur en dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur in wijkhuis De Haard.

Ongeveer vijf miljoen mensen in Nederland hebben geldzorgen en meer dan de helft van de huishoudens met schuldproblemen zijn niet in beeld bij de officiële instanties. Om dit aantal terug te dringen zijn vijf gemeenten uitgekozen om een pilot te draaien voor het project ‘Samen erop Vooruit’. Oss is één van deze gemeenten. De pilot is ook bedoeld om mensen wegwijs te maken bij organisaties en instanties in de omgeving die kunnen helpen.

Meer weten? Kijk op www.sameneropvooruit.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *